Lisans yönetimi Gösterge Bilim ve Sanat Akademisi tarafından yapılan ve bu yıl içerisinde yayına başlayacak olan Neşeli Aile çizgi filmi, yayın öncesi yaptığı hamleler ile lisans dünyasında alışıla gelmiş bir çok yöntemi geride bırakması ile dikkat çekiyor.
‘Neşeli Aile, anne, baba, ve kız çocuğundan oluşan çekirdek bir ailenin yaşadığı, her ailenin başından geçebilecek olayları komedi unsurları ile birleştirerek anlatan bir aile komedisidir. Onu özel kılan, tüm ailenin birlikte izleyebileceği ve izleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir çizgi dizi olmasıdır.’
Çizgi dizi ve çizgi filmlerde tüm aile üyelerinin birlikte izleyebileceği içeriklerin üretimi konusu dünyada bir trend haline gelmiş; özellikle ebeveynlerin de çocukları ile birlikte keyif alarak izleyebilecekleri projelerin üretimine yönelim artmıştır. Bu trende uyum sağlayan ve ‘Televizyon karşısında bırakılan çocuklar için değil, çocukları ile birlikte vakit geçirmek isteyen ailelerin keyifle izleyebileceği bir çizgi dizi’ sloganı ile çıkış yapan Neşeli Aile, global yayın ve lisans pazarını da hedeflemekte.
Projenin üretimi ile birlikte yerelde lisanslama çalışmalarına da başlayan Neşeli Aile, yayın öncesinde Plastik oyuncak kategorisinde Dede Oyuncak, Şekerleme Kategorisinde Lolliboni, Organizasyon ve Sahne gösterilerinde Es Event Organizasyon ile lisans anlaşması imzalayarak yayına girmeden lisans anlaşması yapabilen bir proje olmasıyla ilkleri gerçekleştiriyor.
Yerelde yaptığı hamlelerin yanı sıra Nisan ayında Fransa’da düzenlenen MipTV – The Global TV and Digital Content Market fuarına katılan Neşeli Aile fuarda büyük beğeni toplayarak daha yayına başlamadan uluslararası piyasada 5 büyük TV yayıncısı ile yayın üzerinde ön protokollerde anlaşma sağladı.
Gösterge Bilim ve Sanat Akademisi Lisans yöneticisi Kübra Gürbüz, Türkiye’de de lisans dinamiklerinin artık değiştiğini ve Neşeli Aile’de uygulanan lisans stratejisinin dünyada esas olan ve dünya devlerinin uyguladığı bir strateji olduğunu aktardı. Kübra Gürbüz, lisansın, proje sonunda; yayından sonra değil, projenin oluşturulma aşamasında devrede olması gerektiğinin altını çizdi.