Anasayfa » HABERLER » Kurumunuzun kârını artırın!

Kurumunuzun kârını artırın!

kurumumuzun-kariGiderleri arttırmadan, üstelik tasarruf kararları da almadan gelirleri arttırabilmeyi, yani kârını yükseltmeyi nasıl başaracağız?

Kırılgan bir ekonomimiz var. 2 lokomotif sektörümüz olan turizm ve inşaat sektörleri henüz, katma değer üreten, orta ve uzun vadede kapsamlı yenilenebilir gelir kaynaklarına sahip değil. Komşularımızla ticaretimizin yavaşlaması ve Rusya’nın tutumu çoğu insanı düşündürüyor. Bu gibi dönemlerde insanların ilk aklına gelen tasarruf, yani giderlerin kısılması oluyor. Farklı farklı kişi ve kurumların zincirleme olarak devreye sokacağı tasarruf tedbirleri ise ekonomik durgunluğu besleyen ve büyüten en büyük kriterlerden biri. Peki bunun çözümü ne? Giderleri arttırmadan, üstelik tasarruf kararları da almadan gelirleri arttırabilmeyi, yani karlılığı yükseltmeyi nasıl başaracağız? Rasyonel tasarruf tedbirleri uygulayın Personel sayısını azaltmak, reklam kampanyalarını durdurmak gibi adımları 2 kere düşünün. İlk etapta lüks ve gereksiz olabileceğini düşündüğünüz giderleri azaltın. Aylık araç giderlerinizi azaltabilir misiniz? İletişim faturalarınızı düşürebilir misiniz?

Fiyatlarınızı düşürmeyin

Durgunluk dönemlerinde en sık yapılan hatalardan biri de indirim yapmaktır. Müşteri adedinizin düşeceğini öngördüğünüz bir ortamda bir de fiyatları düşürdüğünüzde kaybınız iki misli olacaktır.

Tamamlayıcı ürün ve hizmetler

Mevcut müşterilerinize satabileceğiniz, kendi hizmet ve ürünlerinizin tamamlayıcısı ürün ve hizmetler neler? Bunlardan hangilerini herhangi bir ek operasyon maliyeti gerekmeden satabilirsiniz?

Yeni ürün ve hizmetler

Sahip olduğunuz müşteri portföyünü analiz ederek, bu portföye sunulabilecek yeni ürün ve hizmetler oluşturabilirsiniz.

Pazar payınızı arttırın

Pazar payını arttırmanın en etkili yolu reklam ve diğer pazarlama faaliyetlerine ara vermemektir. Özellikle rakiplerinizin panikle reklamlarını durdurduğu dönemlerde sizin pazarlama faaliyetlerine devam etmeniz pazar payınızı arttıracaktır. Ancak nereye ne kadar harcama yapacağınızı iyi düşünün ve hesaplayın. Bir B2B şirketiyseniz Facebook reklamlarına çuvalla para harcamayın!