Anasayfa » FUAR » Hazal Toys sevimli oyuncak, eğlendirirken eğitin

Hazal Toys sevimli oyuncak, eğlendirirken eğitin

hazalHazal Toys firma sahibi Bülent Usta ile Toyzeria Fuarı ve faaliyetleri hakkında konuştuk.

Fuarınız nasıl geçti?

“Fuara ilk defa katılıyoruz. Bu zaten Messe’nin düzenlediği bir fuar olmasına rağmen maalesef oyuncak sektörünün fuara katılımı zayıf. Çünkü yoldaki taksici bile ‘bu ne biçim fuar, ne kadar az kişi var’ diyebiliyorsa, demek ki katılım gerçekten az. Messe hollerin düzenlenmesinde katılım az olduğu için standları iç tarafa doğru öne aldı. Mescid hizmetinden memnun kaldık. Fuara katılımı özendirecek bir şeyler yapılmalı. Nurnberg’de sigara içme, dinlenme salonu var. Fuara özel mal geliyor, inceleniyor yani faydalı bir iş. Fuara biz yeni müşteriler için katılıyoruz ama pek başarılı olmadık.”

Fuarda hangi ürünleri sergilediniz?

“Biz bu fuarda iki kategoride ürünler sergiledik. Bir bfm-k’ya ait suluban lego çeşitleri, peluşlar ve Hazal Toys’un 1. sınıf, kaliteli tahta, Eva yer puzzle ve pelüş kukla çeşidi ürünlerini sergiledik.”

Yabancı bir organizatörün fuarı düzenlemesi fuara katılan yabancı sayısını artırdı mı?

“Bence yabancı sayısı artmadı. Biz zamanında öyle düşündük ama bu fuarı yabancı bir firmanın düzenlemesine gerek yok. Ülke olarak biz bu oyuncak fuarını yapacak kapasiteye sahibiz. Esasında firma iyi bir tanıtım da yapamadı. Geçen sene metro yanında servis vardı bu sene yok. Sonra dinlenme salonları yok. Zamanlama bakımından iyi. Acaba diyorum, böyle bir fuar yapıldıktan sonra, perakende için de halkın katılımıyla bir fuar yapılmalı mı? Mesela ilk üç gün ihtisas fuarı olduktan sonraki 3 gün de perakende fuarı yapılabilir. Bu da önemli bir şey.”

Gelecek sene bu fuara katılmayı düşünüyor musunuz?

“Gelecek sene için fuar sonu dönüşlere göre hareket edeceğiz. Kontrol edeceğiz, değiyor mu değmiyor mu? Bazı büyük firmalar katılmamış. Ama neticede her zaman fuara katılmaktan yanayız. Fuar müddetince memnun olup, olmadığımızı sormuyorlar. Davetiye dağıtma şekli de yanlış. Aynı anda kargoya vermemişler, bazı firmalar aldılar, bize davetiyeler daha geç geldi. Fuarı düzenleyen kişi, ticaret odasına gitse, Türkiye’de ne kadar oyuncakçı varsa onların listesini alıp, onlara gönderebilir.”