Tüm dünya insanlığının içinde bulunduğu Covid-19 salgınından en az hasarla çıkmaya çalıştığımız şu günlerde, bu sürecin özellikle çocukları daha çok etkilediğini düşünen OYDER VE TOYKOOP, onların mutluluğuna katkıda bulunmak amacıyla bir proje başlattı. TOYKOOP Oyuncakçılar Kooperatifi Başkanı Ender Mıcık yapılan yardımla ilgili bilgi verdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın “biz bize yeteriz” söyleminden sonra, bizler de bu sıkıntılı günlerde sektör adına, canı pahasına, çocuklarından ve ailelerinden ayrı kalarak çalışan tüm sağlık personeline canı gönülden teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarını alkışlamanın dışında başka ne yapabiliriz diye düşündük ve onlara moral ve destek mahiyetinde oyuncak hediye etmek istedik. Bu yoğun tempoda çalışan sağlık çalışanlarının yanında olmak için “BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” diyerek böyle bir kampanyaya imza atmak istedik.
Sektörümüzün çatı örgütü OYDER’LE görüşerek TOYKOOP (SS. TOPTAN OYUNCAKÇILAR BİRLİKTELİĞİ TOPLU İŞ YERİ YAPI KOOPERATİFİ) olarak bu kampanyayı Türkiye genelindeki oyuncak firmalarının da desteğini alarak yola çıktık.
Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramının 100. Yılı vesilesi ile, bu sıkıntılı günlerde Çocuklarıyla vakit geçiremeyen sağlık çalışanlarının; çocuklarını bizim çocuklarımız gibi görerek 23 Nisan’ı bayram havasında kutlamalarını istedik.
Sağlık personelimiz bizler için gece gündüz demeden çalışıyor ve görevlerinin başında. Bizler de vatandaş olarak evde kalmalıyız, evde kal Türkiyem.” diye konuştu.
Sektörün başlıca oyuncak ithalatçıları, üreticileri, toptancıları ve diğer paydaşları tarafından toplanan oyuncaklar bir plan dahilinde sağlık çalışanlarının çocuklarına teslim edilecek.
Toyuncak dergisi olarak, biz de bu duyarlı projede emeği olan tüm oyuncakçılara teşekkür ediyoruz. En kısa sürede birlik ve beraberliğimiz ile bu süreci de atlatacağımıza inanıyoruz.
@toykoop #bizbizeyeteriz #oyder #covid_19 #toyuncakdergisi #saglik_calisanlari #sağlıkçalışanları