Üretim ve perakende alanında faaliyette bulunan Dolphin firmasından Yunus Emre Küçük ile farklı ürün sekmentlerine yönelimlerini ve sektördeki gelişmeleri konuştuk.
1987’den beri bebek çocuk sektöründe faaliyet gösteren Dolphin, bebeklerin her dönemlerinde sağlıklı ve güvenli büyümelerine destek olmak için onların yanında oluyor. Kaliteli ürünleri ekonomik fiyat imkânıyla buluşturan firma, ilk taşıma koltuğu ile sektöre adım atmış. Üretilen ürünlerin güvenli olmasının en önemli öncelikleri olduklarını ifade eden Yunus Emre Küçük, “Bunun için ürünlerde güvenliği destekleyen
emniyet kemeri gibi bir çok farklı aparatların olmasına özen gösteriyoruz. Ürünlerde kullanılan ham maddelerin kimyasallardan uzak, sağlıklı olması da ailelerin güven faktörünü etkilen en önemli kriter olduğu için bu konuda da oldukça hassas davranıyoruz. Bu hususta ürettiğimiz ürünlerin ve bünyemizde yer alan diğer markaların da doğa dostu sağlıklı ürünler olmasına dikkat ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaliteyi yükseltmek, rekabeti düşürmek şart
Türkiye’de bebek çocuk sektörü henüz gelişme evresini tamamlamış, gelişmekte olan bir sektör olduğunu dile getiren Küçük, bu anlamda güzel adımların atıldığını ve uzun vadede verimli bir döneme girileceğini umut ettiklerini belirtti. Küçük, sektörün gelişmesinin sırrını, kaliteyi yükseltmek ve yakalanılan bu ivmeyi düşürmeden rekabeti ortadan kaldırmak şeklinde açıkladı. 2015 yılının piyasalarda yaşanan sıkıntılara rağmen firma olarak dengede geçen bir yıl olduğunu aktaran Küçük, “2016 yılında da bu dengeyi devam ettirerek, ürün gamını çoğaltarak sektörde farklı ve yeni ürünler ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Oto koltuğu alanında da 2016 yılı içerisinde faaliyette bulunmayı planlamaktayız” dedi. İç piyasadaki en önemli sıkıntının üretim ayağında olduğu görüşünü paylaşan Küçük, bunun yanında dolar sıkıntısının sektörü zorladığı ve hammadde konusundaki bir takım sıkıntılar ile vadenin zorlayıcı etkisinin de ticareti olumsuz etkilediğini söyledi.
Bayi toplantıları fuarlardan daha verimli geçiyor
2016 yılındaki hedeflerini bizimle paylaşan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yurt dışında bir çok noktaya ihracat faaliyetinde bulunmaktayız. Türkiye’de Kuzey Irak ve Balkanlardan müşterilerimiz ve satışların yanında güzel görüşmelerimiz de var. Fakat yurt dışına direk firma adı altında ihracat faaliyetinde henüz bir adım atmadık. Yeni yıldaki ilk hedeflerimizden biri bu alanı geliştirmektir.” Fuarların eski etkisi kalmadığını ve artık tüm olayın bayi toplantılarına döndüğünü anlatan Küçük, “Fuarların tek etkisi yurt dışı ziyaretçisi ile buluşmaya imkân sağlamasıdır. Üretici firmaların fuarlarda yer almasının en büyük sebebi ise yurt dışı müşterisi ile temas kurmaktır. Bayi toplantılarının yanında fuarların artık bir tık daha geride kaldığını söyleyebiliriz” diye sözlerini sonlandırdı.