Anasayfa » RÖPORTAJ » Çocukların yeni yol arkadaşı: Happy Hop

Çocukların yeni yol arkadaşı: Happy Hop

Happy Hop firma yetkilisi Aylin Güvenal Doğu faaliyetleri ve sektör hakkında bilgi verdi

Aylin ve Sinem kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Sinem: 1977 İzmir doğumluyum. Ortaokul-lise öğrenimimi sürdürdüğüm İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde tamamladım. Mezuniyet sonrası yaklaşık 20 sene boyunca Nestle Türkiye ve Coca-Cola Türkiye gibi alanlarında lider konumda bulunan uluslararası şirketlerde Pazarlama ve İş Geliştirme alanlarında yöneticilik görevlerinde bulundum.

Tüm kariyerim boyunca farklı markaların doğumlarında, büyümelerinde ve farklı alanlarda genişlemelerinde rol oynarken aslında en büyük hedefim bir gün, kendi markamı, toplum için faydalı bir alanda ortaya çıkarmak ve büyütmek oldu. Bir yandan kurumsal hayat bir yandan da 9 ve 3 yaşlarındaki kızlarım Leyla ve Mina’yı büyütürken, sanırım ilgi alanım daha bilinçli bir şekilde çocuklara kaymaya başladı. İşte Happy Hop hem en keyif aldığım ilgi alanlarımdan biri olan çocuklar için, üstelik kendi çocuklarım için de aklımdaki “emniyet kemeri takmak için can atacak çocuk var mıdır” sorusuna cevap olarak ortaya çıkmış oldu. İşte bu heyecanla ben de en büyük hayalimi gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz Temmuz ayında kurumsal hayatı bırakarak girişimcilik dünyasına adım atmış oldum.

Aylin: 1976 doğumluyum. İzmir Özel Türk Kolejinden sonra Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldum.

Mezuniyet sonrası Y&R /Reklamevi, Manajans / JWT ve Alaaddin gibi ulusal ve uluslararası ajanslarda çeşitli sektörlerden markalar için iletişim stratejisi, reklam ve pazarlama projelerinde görev aldım. Çok keyif alarak çalıştığım reklamcılık hayatımda bir yandan da her zaman kendi markamı oluşturmanın hayalini kurardım.

Anne olduktan sonra bu hayalim çocukların ihtiyaçları ile harmanlanınca markanın temel taşları oluştu. Kurumsal hayattaki tecrübelerin üzerine anne içgörüsü eklenince ortaya bir çok yeni ürün fikir çıktı.

Önce kurucu ortağı olduğum Slipstop ile girişimcilik hayatına adım attım. Şimdi de Happy Hop markası ile yeni bir hayalin peşinde yine bu fikirlerden birini hayata geçirmenin heyecanı içindeyim. Happy Hop ile çocukların ve annelerin hayatını kolaylaştıran fonksiyonel ve eğlenceli ürünler sunmaya devam edeceğiz.

Happy Hop nasıl ortaya çıktı? Neden trafik güvenliği ile ilgili ürünler yapmayı seçtiniz?

Trafik güvenliği özellikle de çocuklar söz konusu olunca maalesef hala en önemli eksikliklerimizden bir tanesi. Çocuklarımız için doğru beslenme, oyun, uyku rutini gibi pek çok konuda bu kadar hassas davranmaya çalışıyor iken, seyahat esnasında onların can güvenliklerini sağlamak gibi en temel konuda nasıl bu kadar açıklar verebiliyoruz, biz de bu işin içine girdikçe daha çok şaşırdık. Çoğu zaman ailelerin kendilerinde de olmayan emniyet kemeri takma alışkanlığı, “gideceğimiz yer 2 sokak ileride şimdi çocuğu zorlamayayım” gibi ihmalkar düşünceler ile maalesef Türkiye’de trafikte seyahat eden çocukların %80’inin seyahat güvenliği bulunmadığı bilgisine ulaştık. Yani çocuklar hala ön koltukta oturarak veya arka koltukta kendi boy ve kilolarına uygun çocuk koltuğu bulunmadan ya da emniyet kemeri takmadan yolculuk ediyor. Happy Hop işte bu en temel konuda annelerin ihtiyaçlarına çözüm olacak ve gönül rahatlığı ile kullanabilecekleri güvenilir ve yüksek kalitede; çocukların ise keyifle kullanacakları “güvenli ve konforlu seyahat” serisini 3 yepyeni ürün markası ile ortaya çıkarmış oldu.

Ürünlerin özelliklerinden bahseder misiniz?

Çocukların güvenli ve konforlu seyahat etmesini amaçlayan 3 ürün kategorimiz var.

Beltfix: Emniyet kemerinin doğru kullanımını sağlayan emniyet kemeri düzenleyici ürünümüz. Çocuk oto koltuğunda oturma zorunluluğu kalmamış büyük çocukları hedefliyor. Çocuklar, çocuk oto koltuğundan sonraki aşamada araç içerisinde arka koltukta, emniyet kemeri takarak seyahat etmeliler. Ancak emniyet kemerleri yetişkinlerin boyu için tasarlandığından çocuklar kemeri doğru şekilde kullanamazlar. Doğru kullanımda kemer, vücudumuzdaki en dayanıklı kemiklerden olan omuz ve leğen kemiklerinin üzerinden geçmelidir. Halbuki çocuklarda kemer boyun üzerinden geçer, aynı zamanda çocukların karınlarının üzerinde baskı yaparak onları rahatsız eder. Aslında çocukların emniyet kemeri takmak istememelerinin veya kemeri kol altından geçirerek yanlış kullanmalarının sebebi de budur. Beltfix, çocukların emniyet kemerini yetişkinler gibi doğru şekilde kullanmalarını sağlıyor.

Happy Hop Beltfix Türkiye’nin test edilmiş ve kullanım sonuçları raporlanmış ilk ve tek emniyet kemeri düzenleyici ürünüdür. Türkiye’de çocuk oto koltukları ve araç emniyet kemerlerini test eden, tek uluslararası akreditasyona sahip kurum olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biltir Taşıt Güvenliği Birimi tarafından hasarsız çarpışma testine tabii tutulmuştur. Bizler en öncelikle birer anne olarak, çocuklarımız için hayati önem taşıyan bu kadar önemli bir konuda, çıkaracağımız ürünün en yüksek kalitede olmasına, çarpışmaya karşı dayanıklı ve kullanım sonuçlarının bağımsız ve güvenilir bir kurum tarafından raporlanmış olmasına son derece önem verdik. Beltfix kullanarak ve kullanılmadan yapılan karşılaştırmalı testlerde, Beltfix’in çarpışma sırasında emniyet kemerinin, çocukların boyunlarına zarar verme riskini azalttığı; aynı zamanda da kemerin çocukların karınlarına baskısını dağıtarak zarar verme riskini azalttığı raporlanmıştır. Bu raporun tüm detaylarına web sitemiz www.happyhop.com.tr ‘den ulaşılabilir.

Sleepyhead, çocukların araçta seyahat esnasında konforlu bir uyku uyumasını sağlayan, emniyet kemeri yastığıdır. Hepimiz çok iyi biliriz, çocukların arabada seyahat ederken iyi bir uyku uyumaları çok zordur. Genelde kafaları öne düşer ve bu sırada emniyet kemeri takmak istemezler. Happy Hop Sleepyhead, arkasındaki çıt çıtlar sayesinde emniyet kemerine kolayca takılabilen çok pratik bir ürün. Yıkanabilir özel kılıfı ve yumuşak dolgulu yastığı ile çocukların emniyet kemeri kullanırken güvenli ve rahat bir uyku uyumasını sağlıyor. Sleepyhead, tıpkı Beltfix gibi tüm önemli kalite testlerinden geçirilmiş bir ürün. Azo boyar madde, Fitalat, Alerjik ve kanserojen boya, ağır metal içermiyor. Kılıfın yıkanabilmesi de özellikle uzun sure temiz kullanım sağladığı için anneler güvenle kullanabilirler.

Buddyguard, Türkiye’de ilk kez pazara çıkan yepyeni, inovatif ve çoklu kullanımı olan bir ürün. Biz de bu ürünün tanımını yaparken ilk etapta çok düşündük ve ana faydası ve kullanım alanı olan emniyet kemerinden yola çıkarak “emniyet kemeri arkadaşı” dedik. Çok eğlenceli ve yepyeni 4 karakterden oluşan Buddyguard serisinin en önemli faydası çocuklara emniyet kemeri takmayı sevdirerek yolculuk sırasında onlara arkadaşlık etmesi. Türkiye’de çok yetenekli bir tasarımcı ile çalıştığımız ve tasarım tescilleri bize ait olan 4 eğlenceli karakter Kedi Minny, Denizkızı Leya, Robot Met ve Canavar Kerm ile çocuklar için emniyet kemeri takmak bir eğlenceye dönüşüyor. Ürünlerin arkasındaki özel bantlar emniyet kemerine kolayca takılıyor ve çocuklar araç içerisinde güven ile seyahat ediyor. Ürünlerin üzerindeki cepleri oyuncak, boya kalemi, atıştırmalıklar ve müzik çalar gibi çocukların yanlarında bulundurmak istedikleri özel eşyalarını saklamak için de ideal.

Ürünlerin arkasındaki bu bantlar aynı zamanda çocukların scooter ve bisikletlerine kolayca asılmalarını ve onlara yepyeni ve eğlenceli bir fark katmasını sağlıyor.

Buddyguard’ın bir başka kullanım alanı ise gizli cebindeki ayarlanabilir askısı sayesinde havalı bir sırt çantasına dönüşebilmesi. Buddyguard ekstra yumuşak peluş kumaşı ve iç dolgusu, büyük boyu ve ergonomik dizaynı ile aynı zamanda çocukların favorisi olacak bir uyku arkadaşı. Buddyguard Avrupa Kalite Standartlarına uygun olarak üretiliyor ve CE belgeli.

Tüm ürünlerimizi Türkiye’de üretiyoruz, patentleri bize ait ve tasarımları da yine firmamız adına tescilli durumda.

Ürünleriniz ile şu anda hangi satış kanallarında bulunuyorsunuz?

Happy Hop ürünleri şu anda Türkiye genelinde 17 ilde ve yaklaşık 200 mağazada satışta. Aralarında D&R, Ebebek, Joker ve Nezih gibi alanlarında oncu zincir mağazalar, tekil anne-bebek mağazaları, kırtasiyelerin yanısıra web sitemiz www.happyhop.com.tr ve pek çok e-ticaret sitesinde de satışta bulunuyor. Ürünlerimiz özellikle hem anneyi hem de çocuğu mutlu edecek ürünler olduğu için aynı zamanda ideal birer de hediye. Bu sebeple sunumlarına da oldukça önem veriyoruz. Tüm ürünlerimiz hem rafta hem de stantta sergilenmeye uygun şekilde ambalajlı olarak satılıyor.

Peki gelecekte hazırlanmakta olan başka ürün planları var mı?

Seyahat güvenliği ve konforu, Happy Hop markası altında çıkardığımız ilk seri. Happy Hop olarak tasarımları ile orijinal ve fark gösteren; kalite standardını hep en üstte tutan; annelerin beklentilerini, çocukların ihtiyaçlarını anlayan ve daima yakından takip eden güvenilir, samimi ve eğlenceli bir marka olmak en büyük arzumuz. Dolayısı ile bu misyona hizmet edecek yepyeni ürünlerle Happy Hop ailesi büyüyor olacak.

#Happy, #Hop, #Arkadas, #manşet, #guncel