Düzce Organize sanayi bölgesinde Türk çocuklarının kendi yerli süper kahramanlarının üretimi için Sanayi ve teknoloji bakanlığının yürüttüğü başlangıç olarak 1 milyar liralık bütçe ile başlayan kapsamlı projenin ilk adımı atıldı.
Süper Kahraman Projesi
Oyuncak sektörü denilince Dünya çok büyük bir pazara sahiptir. Bu pazar 110 milyar dolar bir para sirkülasyonu olmaktadır. Türkiye 2016 yılında oyuncak sektörüne yaklaşık 2 milyon liralık bir harcama yapılmıştır. Böyle büyük harcama potansiyeli olan sektöre Türk firmalarının iştahını kabarttı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını başlattığı Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, TRT ve Düzce Belediyesinin koordinesiyle Düzce organize Sanayi bölgesinde yerli süper kahraman üretme projesinin ilk adımı atıldı. Bu kapsamda Düzce üniversitesi de oyuncak konusunda üretici firmalara tedarik sağlamak amacıyla Ar-GE ve üretim proje çalışmalarına başladı.
Üretilecek karakterlerden en öne çıkanlardan bir tanesi 15 Temmuz Darbe girişiminin simge isimlerinden tüm Türkiye’nin ismini bildiği Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak belirlendi. Halisdemir’in yanı sıra 93 harbinde Erzurum’da savunma yapan ordumuzu ve halkın direnmesini önemli güç faktörü olarak katkı sağlayan Nene Hatun, Çanakkale Destanının kahramanlarından Seyit Onbaşı, Kurtuluş Savaşında Fransızlara karşı ilk Direnişi gösterenlerden biri olan Sütçü İmam karakterleri yapılması planlanmaktadır.
Bu karakterler seçilirken çocuklara Vatan ve ülke bütünlüğü için gerekire canımızı verebileceğimizi, Dürüstlüğü, ahlak sahibi olmayı, çalışkanlığı ve olumsuzluklardan karamsarlığa kapılmaması gerekildiğini aşılamaya çalışılacaktır. Ayrıca üretilen bu karakterleri TRT ile yapılan anlaşma neticesinde çizgi film şeklinde hikayeleri anlatılarak çocuklara Türkiye’nin ürettiği süper kahramanlarda sevdirilecektir.