Anasayfa » HABERLER » Bir-Can İthalat geniş ürün yelpazesi ve kalite anlayışıyla büyümeye devam ediyor

Bir-Can İthalat geniş ürün yelpazesi ve kalite anlayışıyla büyümeye devam ediyor

19199191BİR-CAN İthalattan İlhan Sadık Telci ile firma ve ürünleri hakkında konuştuk

Bircan Oyuncak olarak sektöre, 1998 yılında, yapay çiçek ithalatı ile merhaba dedi. Altı yıl boyunca, sürekli yükselerek devam eden yapay çiçek ithalatına, 2004 yılından itibaren, oyuncak ithalatını da ekledi. Hong Kong ve Çin’den ithal ettiği, zengin ve çeşitli ürün yelpazesiyle, Bir-Can İthalat geniş bir çevreye hitap ediyor.

Firmanızı kısaca tanıtır mısınız?
“Firmamız 2005 yılında oyuncak sektörüne adım attı. Yaklaşık 11 yıldır, belli bir kalite anlayışıyla oyuncak sektöründe yerimizi korumaya ve pekiştirmeye çalışıyoruz.”

Firmanızın sunduğu ürün konsepti ve verdiğiniz hizmet hakkında bilgi verir misiniz?
“Belli ürün grupları üzerinde branşlaşmaya çalışıyoruz. Son dönemde Ausini bultak grubunu bünyemize kattık. Nature Zon markasıyla yaklaşık altı yıldır çalışıyoruz. Bunların yanı sıra kendi bünyemizde bulundurduğumuz Child Wood marka ahşap oyuncaklarıyla da yolumuza devam
ediyoruz. Bunların dışında geniş bir ürün yelpazesiyle Çin ve Honkong ile çalışmayı sürdürüyoruz. İlave olarak Pakistan’dan futbol topu ithalatını da sürdürmekteyiz.”

FARKIMIZ ÜRÜN YELPAZESİNİN GENİŞLİĞİ VE KALİTE ANLAYIŞI Firmanızı diğer firmalardan farklı kılan hususlar nelerdir?
“Şüphesiz sektörde çok değerli rakiplerimiz var ve bundan da mutluluk  duyuyoruz. Bizi farklı kılmasına çalıştığımız şey ürün yelpazesinin genişliği ve kalite anlayışımız. Hedefimiz kendimizi sürekli geliştirmek ve sektörde daha fazla katkı sunabilmektir.”

Hedefleriniz ve hamleleriniz konusunda neler söylersiniz?
“Hedefimiz kendimizi sürekli geliştirmek ve sektörde daha fazla katkı sunabilmektir.”

2015 yılını değerlendirir misiniz? 2016 yılından beklentileriniz nelerdir?
“2015 zor bir yıldı ve 2016’nın da kolay olmayacağını düşünüyoruz. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. 2015 yılında yaşadığımız gümrük
ve mevzuat sorunlarının 2016’ya da taşınacağını düşünüyoruz. Ayrıca ekonomik sorunların nihai tüketiciye yansımasının getireceği zorluklar da var. Birlikte yaşayıp göreceğiz.”

Katıldığınız Toyzeria fuarında hangi ürünleri sergilediniz? Fuarınız nasıl geçti ve beklentilerinizi ne oranda karşıladı?
“Fuarı sektörün buluşma noktası olarak görüyoruz. Şüphesiz ticari kayıplarımız var ama bizim için en önemlisi dostları görmek, sorunları konuşmak ve çözüm üretmek açısından oldukça önemli.

SEKTÖRE İNANCIMIZ TAM! Ülkemizdeki oyuncak sektörünün bugününü ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

“Oyuncak sektörü hergün büyüyen ve gelişen bir sektör. Bizim firma olarak SEKTÖRE olan inancımız tam. Sadece bütün kaygımız bu gelişime ayak uydurabilmek.”