6. Pilsan Bayi toplantısı 16 – 22 Kasım 2015 tarihinde Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen 350’den fazla bayisiyle Antalya Belek Spice Hotel’de muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Katılan herkes memnun oldu
Pilsan Oyuncak Satış Koordinatör Yardımcısı Tuğrul Yücebaş ve Pilsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzcan Çetinalp altıncısı devam eden Pilsan Antalya Bayi Toplantısı’nda bilgileri paylaştı. 16 Kasım 2015 Perşembe başlayıp 22 Kasım 2015 Pazar günü biten 6. Pilsan Antalya Bayi Antalya Belek Spice Hotel’de toplantısı yapıldı. Pilsan Oyuncak Satış Koordinatör Yardımcısı Tuğrul Yücebaş açılış konuşmasında şunları söyledi, “Öncelikle bu yıl altıncısını düzenlediğimiz geleneksel hale gelen Pilsan bayi toplantısı için Türkiye’nin dört bir yanından işlerinizi bırakarak ve bize vakit ayırarak geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Buraya gelerek bize büyük bir şeref, onur ve keyif verdiniz. Son bir aydır yaptığımız çalışma ile gecemizi gündüzümüze katarak size layık olabilecek en iyi organizasyonu tertip etmeye çalıştık. Kahvaltıdan çıkar çıkmaz yeni ürünlerimizi görmek için bizden daha önce gelen bu salona gelen misafirlerimiz oldu. Biz bundan daha çok keyif aldık ve daha çok heyecanlandık. Bizlerle aynı heyecanı paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmanın sonunda sizler buradan mutlu bir şekilde ayrılırsınız. Geldiğiniz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık. 23 yıllık iş hayatım içerisinde ilk defa bu kadar eyecanlanıyorum. Çünkü Pilsan ailesinin heyecanını çok iyi biliyorum. Bir yıla yakın zamandır Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk beyin iş bilinci, dikkati, çalışkanlığı ve dehası ile bu noktaya kadar geldik, ona da layık olmaya çalışıyoruz.
Yepyeni stratejiler
Yepyeni stratejiler ile bütün sektöre hareket verecek bir yol planı yol hazırlandı. Yeni fabrikamız tamamlandı. Sizlerle paylaştığımız pek çok şey artık son noktaya geldi ve 2016 yılında gerçekten sektörel anlamda çıtanın çok daha yükseleceğini ve rekabet şartlarının bizim yaptığımız bu yol planı sayesinde biraz daha zorlaşacağını düşünüyorum. Çünkü ürünlerimize ve sizlere güveniyoruz. Bununla ilgili bütün çalışmaları
ciddi anlamda sırt sırta verip hep birlikte başaracağız.
Bu sene daha çok ürün!
Bu arada daha önceki yıllarda yaptığımız promosyon çalışmalarından daha zengin bir ürün gamıyla karşınıza çıkıyoruz. Hem sağda hem de son bölümde gözüken 2 promosyon masamızda 42 adet ürün var, bu promosyon ürünleri ve özellikle son bir sene içinde yaşadığımız logomuz ve kurumsal çalışmalarımız gibi vizyonel değişiklikler ile ilgili Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Oğuzcan Çetinalp bilgi verecek.” diyerek sözü Çetinalp’e verdi. Oğuzcan Çetinalp ise, “Değerli Pilsan misafirleri, değerli Pilsan ailesi,hepiniz Pilsan’ın altıncısını düzenlediği bayi toplantımıza hoş geldiniz, sizleri tekrar aramızda görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Burada hepinizin kol kola bir arada toplanması gerçekten bizi çok heyecanlandırıyor. Antalya bayi toplantısı artık gelenekselleşme yolunda ilerliyor. Bu sene de yeni ve var olan ürünlerimizi tanıtmak amacıyla salonumuzu en iyi şekilde çeşitlendirdik, promosyon ürünlerimizi sergiledik.
Avrupa’nın en büyük oyuncak fabrikası hazır
Kurulduğumuz 1940 yılından itibaren sektörün en eskisi, lideri ve yenilikçi firması olarak, hiçbir zaman yatırımdan çekinmedik. Geçen seneki bayii toplantımızda da belirttiğimiz gibi yeni üretim tesisimizin inşasına başlamıştık ve bunu sizlerle paylaşmıştık. Bu sene de çok şükür bu yatırımımızı tamamlamış bulunuyoruz. Üretim tesisimizin geçen yıl ki hali ile şükür ki şu anki durumu çok büyük bir gelişme kaydetti. Bu yeni üretim tesisimizdeki makina parkurumuzu hızla tamamladık. Üretim kapasitemizi daha da artıracak yeni makinalar da ekledik. Bunlarla birlikte önümüzdeki ay içerisinde tam kapasite ile üretimimize devam edeceğiz. Bu üretim tesisimiz çok büyük bir yatırım. 60 bin metrekare kapalı alana 140 bin metrekare taban alanına sahip bu fabrika Avrupa’nın en büyük oyuncak fabrikası durumunda. İnsanların Türk malı oyuncak almasını sağlıyoruz. Oyuncakta kalite çok önemli. Özellikle Türk malı olması, Türkiye’de üretilmesi, Türk işçisi ve Türk sermayesi olması çok önemli. Bu ürünlerin Türkiye’de üretilmesi çok önemli. Kalite noktasında çok iyiyiz. Oyuncakta büyük ülkeler ile yarışıyoruz.
Bayilere birçok avantaj
Birçok büyük üretici üretimini Çin’e kaydırmışken biz böyle bir yatırımın içerisine girdik. Bu kadar büyük bir yatırımın bitmesi, makinaların taşınması bizim için sancılı bir dönem oldu. Bu dönem içerisinde ister istemez üretim kaybı ve eleman sıkıntısı gibi bazı problemler yaşadık. Kaliteden ödün vermemek için yeni elemanlara eğitim sağladık. Kendi aramızda bu sene bu sebeplerden ötürü bazı problemler yaşadık, biz bunun farkındayız. Bundan dolayı bu sene sizlere Pilsan bayi toplantılarından en renkli seçeneği sunmayı düşünüyoruz. 42 ayrı ürünümüz var. Bu ürünlerde sizlere ödeme kolaylığı sunacağız. Bu promosyon ürünlerinde çekler 3 ve 10. aylar arasında sıralı eşit olarak ödeme almayı planlıyoruz. Bu promosyon ürünleri aldığınız kadar da normal ürünlerden almanızı istiyoruz. Belirteceğim diğer husus, promosyon ürünleri altıncı aya kadar promosyon fiyatıyla satılacak bundan sonra normal liste fiyatı ile dağıtılacak.” ifadelerini kullandı.