Elit Toys Şirket ortağı Yakup Levent ile 2017 Nurnberg fuarında faaliyetleri hakkında görüştük.
Bu yıl ki Nurnberg Oyuncak Fuarı beklentilerinizi karşıladı mı? Türkiye’deki firmalara da fuara katılmalarını önerir misiniz?
“Bu tür fuarlar genellikle beklentileri karşılıyor. Tabii ki orada sunduğunuz ürünlerin kalitesi, ambalajlama şekli müşteriyi memnun etmeli ki iş yapma potansiyeliniz artsın. Üretici firmalara bu tür fuarları kesinlikle öneririm.”
Fuardaki ziyaretçi profilini nasıl bululuyorsunuz? En çok hangi ülkeler sizin ürünlere ilgi gösteriyor?
“Her ülkeden ziyaretçi var, bizi daha yoğunluklu olarak Orta Doğu, Avrupa ve Balkan ülkeleri ziyaret ettiler.”
Oyuncak sektörünün daha fazla gelişmesi için, ülkemizde düzenlenen fuarlardan daha iyi sonuçlar almak gerekiyor. Bu anlamda Nurnberg Fuarının bizim fuarlardan farkı nedir? Biz neyi tam yapamıyoruz?
“Bizim fuarımızı Nurnberg fuarıyla karşılaştırmak biraz haksızlık olur. Bizim fuarımız, Nurnberg fuarı ile karşılaştırıldığında daha emekleme aşamasında.
Ancak bizim fuarımıza da yabancı ülkelerden ziyaretçiler geliyor, mesela biz iki yabancı ülke müşterimizle bizim fuarda tanıştık ve devamlı olarak iş yapmaya devam ediyoruz. Tabii bizim fuarı daha çok iç piyasa aktörleri ziyaret ediyor, sektörün gelişebilmesi için böylesi fuarlar gerekli ve inanıyorum ki bizim fuarımız da yıllar geçtikçe daha çok ilerleme sağlayacaktır.”
Türkiye’de oyuncak sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? 2017 yılına dair beklentileriniz ne yönde?
“Türkiye ‘de oyuncak sektörü sürekli gelişim halinde. Gerek üreticiler gerekse ithalatçılar tüm yenilikleri yakından takip edip ya üretiyor ya da ithal ediyorlar. Bence oyuncak sektörünün gelişmesindeki en büyük etkense bugünkü anne babaların çocuklarının gelişiminde oyuncağın gerekli olduğunun bilincinde olmaları. Ayrıca devasa oyuncak zincir mağazalar, yerel ve ulusal marketlerin oyuncağa yer vermeleri, çocuk kanalları sektörün gelişmesine katkı sağlıyor.”
Marka olarak geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir? Gelecek senelerde de bu fuara katılmayı düşünüyor musunuz?
“Biz zaten ağırlıklı olarak lisanslı ürünler üreten bir şirketiz. Önümüzde daha kat edecek çok yol var ve bu hedef doğrultusunda müşterilerimize yeni yeni ürünler sunmak ve özellikle ihracat konusunda ilerlemek istiyoruz. Hedeflerimizden biri de ihracatı güçlendirmek olduğu için Nurnberg katılmak zorunda olduğumuz bir fuar.”
Son olarak eklemek istedikleriniz?
“Nurnberg Fuarına katılan diğer firmalara da olan ilgiden açıkça görebiliyoruz ki Türkiye üretim konusunda iyi yolda ilerliyor. Katılımcı Türk firmalarında gözlemlediğim şu ki herkes dersini çok iyi çalışıyor ve her geçen gün gerek ürün kalitesi, gerek ambalajlama ve gerekse yeni ürünler sergilemek konusunda başarılı bir gelişim sergiliyor.”
#ElitToys #YakupLevent #Nurnbergfuarı #fuar #Oyuncaksektörü #sektör