Sunman Oyuncak fuarda yenilikçi ürünleriyle göz kamaştırdı

Yenilikte öncü Sunman Oyuncak, İstanbul Oyuncak Fuarında yeni ürünleriyle ziyaretçilerden tam not aldı

Sunman Grup bünyesindeki Toyzz Shop ve Noriel mağazalarıyla birlikte, sunduğu onlarca marka ve yaklaşık 360 mağazayla yurt içi ve yurt dışında aktif bir performans sergileyen Sunman Oyuncak, distribütörlüğünü yaptığı ve kendi ürettiği yepyeni ürünlerle katıldığı, 2024 İstanbul Oyuncak Fuarında ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği firmalardan biri oldu.

40 SENELİK ‘OYUNCAK AŞKI’ İLE

Merhaba, Ural Bey, kendinizden ve faaliyetlerinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

“Merhaba ben Ural Fırat, Sunman Oyuncak Geleneksel Pazarlar Satış Müdürüyüm.

‘Oyuncak Aşkı’ ile 1985’ten günümüze, geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceklerinde hatırlayabilecekleri oyuncakları onlardan önce seçmek için kaliteden ödün vermeden çalışıyoruz. “Her zaman, her yerde, her koşulda oyuncağın ulaşılabilir olmasını sağlamak” misyonumuzu ilke edinerek başladığımız serüvenimizde, “Bulunduğumuz her coğrafyada oyuncak ile mutlu olan ve mutlu eden herkesin oyuncakçısı olmak” vizyonumuzun bize verdiği heyecan ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu nedenle, misyon ve vizyonumuzun bize kattığı değer; çocuk ve çocuk sağlığını önemseyen, kalite standartlarının üstünde hizmet anlayışı ve geniş ve güçlü dağıtım ağı ile, sosyal bilinci yüksek bir şirket olmaya devam ediyoruz.

%100 YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

Türkiye’nin dört bir yanında ve yurtdışında, tedarikçilerimiz ve toplantıcılarımız ile güvene dayalı işbirliğimizi devam ettirerek, uzun süreli ortaklıklarımızın şirketimize kattığı değer ile, gün geçtikçe büyüyen ve güçlenen bir şirket olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Pekçok markanın ithalatını gerçekleştirmekle birlikte, kendi bünyemizde ve fabrikamızda üretim de yapıyoruz. Crafy marka Oyun hamurları, Suncon marka uzaktan kumandalı arabalar, Zapp marka tamir setleri, doktor setleri, Little Chef marka mutfak setleri, Dollz’n More marka bebek grubumuz üretimini ve satışını yaptığımız oyuncaklar arasında yer alıyor. Oyuncağın “ABC”si ile %100 yerli ve milli üretim yapıyoruz.

Bunların dışında kendi distribütörlüklerimiz kapsamında yer alan markalarımız, özel markalarımız ve lisanslarımız var:

Markalarımız:

Basic Fun, Burago, BuzBeeToys, Clementoni, CM, Diramix, Eastcolight, Goldlock, Happykid, Hot Racing, HTI, Innov8, Jaru, Keel Toys, Klein, Lanard, Nikko, Mondo, New Bright, New Ray, Play Mind, Rastar, Taiyo, Top Bright ve Toy Major.

Özel markalarımız:

Alisha, Astro Sun, BLX, Crafy, Crazoo, Dollzn More, Eccho Edu Sun, Hero Combat, Hommy, Junior Doc, Little Chef, Magical Bookzz, Maxx Wheels, Mini Tunes, Minibo, Paladin, Pretty Pinky, Puffy Friends, Red Beard, Rising Sports, Shop N Drop, Smile Games, Suncon, We Camp, Witty Puzzle, Woody Ağaç Dünyası, Wild West Hero ve Zapp Toys,

Lisanslarımız:

Barbie, Batman, Disney, Hello Kitty, Hot Wheels, Kral Şakir, Kukuli, Looney Tunes, Niloya, Paw Patrol, Peanuts, Snoopy, Pink Panther, Polly Pocket, Superman ve Winx.”

Katıldığınız İstanbul Oyuncak Fuarı 2024 izlenimleriniz nasıl? Fuar beklentilerinizi karşıladı mı?

“Fuar için bazı endişelerimiz yersiz kaldı. Fuarın özellikle birinci ve ikinci günü çok yoğundu. Bizim açımızdan fuar gayet başarılı geçti. Yerli ziyaretçilerin yanı sıra yeteri sayıda yabancı ziyaretçi de ağırladık. Sunman olarak, portföyümüze birkaç tane yeni müşteri kattık yani fuar anlamında, biz genel olarak memnunuz yani gayet başarılı geçti.”

NİTELİKLİ KİŞİLERE ODAKLANILMALI

Sizce bu fuarın daha iyi olması için neler yapılmalı?

“Fuarın özellikle sosyal medyada tanıtımı az yapılıyor diye düşünüyorum. Fuarda nitelikli, alım yapacak ve gerçekten sektörden kişilere odaklanılmalı ve böyle kişiler davet edilmeli, çünkü fuar alanında bu işle alakası olmayan kişiler görüyorum. Açıkçası ürün siparişi verecek, satın alma yapabilecek firmaların biraz eksikliğini gördüm, özellikle Anadolu’dan gelmeyen firmalar oldu.”

İlerleyen süreçte hedefleriniz nelerdir?

“Bizim için önemli hedeflerden bir tanesi daha çok yenilik. Biz zaten her sene yenilikler yapan, bu alanda öncü bir firmayız. Ondan sonra hem üretimde hem ithalatta Sunman’ı daha da ileriye taşımak istiyoruz.”

“FARKI GÖREN, BİZDEN VAZGEÇMİYOR”

Sunman Oyuncak’ın kalite & fiyat yaklaşımı nasıldır? Neden Sunman?

“Sektörde kalitesi aşikar olan bir firmayız, fiyat yapımız da gayet uygun. Bizimle çalışmaya başlayan bir müşteri, bizi kolay kolay bırakmıyor çünkü kaliteli hizmet veriyoruz. Müşterimiz aradığında karşısında muhatabını buluyor, yani sadece ürün satmak değil ürün satışından sonra da müşterilerimizle her türlü hizmeti veriyor ve ilgileniyoruz. “Ürünü sattık, bitti, gitti” değil yani bize gelen kim olursa olsun, ister yeni müşteri olsun, ister devamlı çalıştığımız müşteri olsun, farkı görüp  bizi tercih ediyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir