İyilik İçin Bir Araya Gelen Gönüllüler

 ‘İyi insanlar toplandık, iyiliği büyütmeye çalışıyoruz’ diyen ve gençler ve emeklilerden oluşan Gönüllü Hareketi Derneği’nin hareketleri gönüllülüğe dayanıyor

Ailelere gıda, çocuklara oyuncak

Gönüllü Hareketi Derneği, 15 yıllık geçmişiyle iyiliği büyütme misyonunu sürdürüyor. Küçük bir grupla, büyük hedeflerle yola çıkan dernek, bugün toplumun her kesimine dokunabilen noktaya ulaştı ve daha fazla kişiye yardım eli uzatmak istiyor.

İyiliği Büyütmek İçin Bir Araya Geldiler

Derneğin kurucusu ve başkanı Sertaç Şipka, gönüllü çalışmalarının temelini ve misyonunu şu sözlerle özetliyor: “İyi insanlar toplandık, iyiliği büyütmeye çalışıyoruz.” Meslektaşımız ve Gönüllü Hareketi Koordinatörü Elif Görgün Kaplan ile birlikte derneği ziyaret eden Şipka, geçen 15 yılın deneyimiyle yeni hedeflerini paylaştı ve hareketlerinin gönüllülüğe dayandığını vurguladı. “Her yaştan ve her kesimden gönüllümüz var. Gençler ve emekliler önemli bir kitle oluşturuyor. Fakat gönüllü çalışmalarımızı daha da anlaşılabilir hale getirmek için daha çok gönüllüye ihtiyacımız var.”

Gıda Bankası ve Oyuncak Kütüphanesi ile çocukları sevindiriyorlar

Gönüllü Hareketi Derneği, yeni katılacak gönüllülerin Gıda Bankası, Oyuncak Kütüphanesi ve Engelsiz Kütüphane gibi alanlarda görev alabileceğini belirtiyor. Sertaç Şipka, en faal birimlerinin Gıda Bankası olduğunu ve özellikle pandemi sonrası ilginin arttığını belirterek şu anda 100’ün üzerinde gönüllünün çalıştığını açıkladı. Dernek, bağışçı ve gönüllü sayısını arttırmayı hedefliyor.

Derneğin faaliyetleri arasında yer alan Oyuncak Kütüphanesi, çocukların hayal dünyalarını genişletmek ve oyun oynayarak öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Bu kütüphane, hem ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz oyuncak sağlıyor hem de geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırarak eski oyuncakların yeniden kullanıma kazandırılmasını sağlıyor. Böylece hem çocukların mutluluğu artıyor hem de çevresel sürdürülebilirlik desteklenmiş oluyor.

Nilüfer Belediyesi Desteğiyle Yeni Merkez ve Depo

Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle İhsaniye Caddesi’nde yeni dernek merkezi ve depo açan Gönüllü Hareketi Derneği, çalışmalarını buradan yürütüyor. Günlük gıda kurtarma operasyonları yaparak, son tüketim tarihi yaklaşan ve ambalajı bozulan paketleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Kurumlardan erzak bağışları da alıyorlar. Şipka, bu operasyonların derneğin en önemli faaliyetlerinden biri olduğunu belirterek, “Günlük gıda kurtarma operasyonu yapıyoruz. Son tüketim tarihi yaklaşan, ambalajı bozulan paketleri alıp günlük dağıtıyoruz. Kurumlardan erzak bağışları da geliyor.” dedi.

Çocuklara Oyuncak ve Kitap Desteği

Sertaç Şipka, bağışçılarının Gıda Bankası aracılığıyla bir aileye destek için 500 lira bağış yaptıklarını ve bu bağışın sadece gıda değil, çocukların ihtiyaç duyabileceği oyuncak ve kitapları da içerdiğini belirtiyor. Gönüllü Hareketi Derneği, ailelere gıda yardımı yaparken çocukları oyuncak, burs ve kitapla sevindirerek fark oluşturuyor. “Bağışçılarımız bir öğrenciye burs verir gibi Gıda Bankası aracılığıyla bir aileye destek için 500 lira veriyorlar. Sadece gıda değil, oyuncak yanında kitap ve bir çocuğun isteyebileceklerini de göz önüne alıyoruz.” diyerek bu yardımların ne kadar kapsamlı olduğunu vurguluyor.

Gönüllü Eğitimleri ve Destek Alanları

Yeni katılacak gönüllüler için eğitimler düzenleyen Gönüllü Hareketi Derneği, gönüllülerin Gıda Bankası, Oyuncak Kütüphanesi, Engelsiz Kütüphane gibi projelerde aktif rol almasını sağlıyor. Eğitimlerin ardından gönüllüler, derneğin farklı alanlarında görev alarak hem kendilerini geliştirme fırsatı buluyor hem de topluma fayda sağlıyor. Gönüllülerin bu projelere katılımı, derneğin daha geniş kitlelere ulaşmasına ve daha fazla insana yardım edebilmesine olanak tanıyor.

Bağış ve Gönüllülük ile İyiliği Büyütün

Gönüllü Hareketi Derneği, iyiliği büyütmek için daha fazla gönüllüye ihtiyaç duyuyor. Her yaştan ve her kesimden insanın katılabileceği gönüllü projeleri, topluma fayda sağlamak isteyen herkes için açık. Derneğe katılarak siz de iyiliği büyütebilir, çocukların ve ailelerin hayatında fark oluşturabilirsiniz.

Gönüllü Hareketi Derneği’nin bu özverili çalışmaları, toplumun her kesiminden gönüllülerle büyüyerek devam ediyor. Ailelerin ve çocukların yüzlerini güldürmek için daha fazla gönüllüye ihtiyaçları var. Siz de bu harekete katılarak iyiliği büyütebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir