1 milyondan fazla satan oyuncak

Pudgy Penguins satışları geçen yıl bir milyonun üzerine çıktı

Kripto para piyasasında endişeli bekleyiş devam ederken, NFT alanında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Popüler NFT projesi Pudgy Penguins’in CEO’su Luca Schnetzler’e göre son 12 ayda bir milyondan fazla Pudgy Penguin oyuncağı satıldı. Popüler Pudgy Penguins NFT projesinin kurucusu, 13 Mayıs’ta dünya çapındaki perakende market zincirlerine yayılmaya devam ederken satışların geçen yıl bir milyonun üzerine çıktığını açıkladı.

Pudgy Penguins’e yoğun ilgi

Satışların kilometre taşı, 12 Mayıs’ta Pudgy Toys’un Pudgy World ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri merkezli perakende devi Target’ta satışa sunulduğunun duyurulmasının ardından geldi. Pudgy Penguins, 2021’de oluşturulan ve 8.888 renkli penguen avatarının yer aldığı popüler bir NFT koleksiyon olarak dikkat çekiyor.

Proje, eski kurucunun rug pull suçlamalarına bulaşmasıyla zorlu bir başlangıç yaptı. Ancak Schnetzler markayı 2022 yılında 2,5 milyon dolara satın aldı. Popüler penguenlerin peluş oyuncak versiyonlarının da perakende devi Walmart’ta satışa sunulması başarısına katkıda bulundu.

Pudgy Penguin‘in modeli, NFT sahiplerinin benzersiz Pudgy Penguin’lerini içeren fiziksel ürünlerin satışından elde edilen net gelir üzerinden %5 telif ücreti kazanmasına olanak tanıyor. NFT pazar yeri OpenSea’ye göre NFT versiyonlarının taban fiyatı 12,87 Ethereum veya mevcut fiyatlarla yaklaşık 37.580 dolar. OpenSea’ye göre yakın zamandaki en pahalı satış ise yaklaşık 1,17 milyon dolar gibi çok büyük bir 400 ETH’ye satılan Penguin #6873 oldu.

En yüksek on ikinci NFT koleksiyonu

Koleksiyonun satış faaliyeti Şubat ayı ortasında hızla arttı ve ortalama 20 ETH fiyatla günde 439 satışla zirveye ulaştı. Satış hacimleri o zamandan bu yana biraz düşüş göstererek 6 Mayıs itibarıyla günde yaklaşık 269 satışa geriledi.

NFT satış takip platformu CryptoSlam’e göre Pudgy Penguins, 2,2 milyon dolar değeriyle son yedi gün içinde ikincil satışlar açısından en yüksek on ikinci NFT koleksiyonu oldu. Kategorilenmemiş Bitcoin Ordinals NFT’leri ise son zamanlarda en çok satan NFT’ler oldu, Ethereum ağında bulunan CryptoPunks ise en popüler koleksiyon olarak zirvedeki yerini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir