Oyunda trendler ve teknolojik İlerlemeler

Oyun sektöründe beklenen trendler ve teknolojik ilerlemeler

Oyun sektöründeki yeni oyun trendleri, gelişmeler ve ilerleyen teknolojilerle dolu bir 2024’! 2024’te her türden geliştirici, büyüme stratejilerini en üst düzeye çıkaracak. Hyper-casual geliştiriciler, IAP’den para kazanmaya daha fazla yatırım yapmak ve daha kazançlı reklam birimi çeşitliliği sağlamak için oynanışı derinleştirecek. Orta ve ileri seviye geliştiriciler ise ödüllü video ve teklif duvarına yönelecek, ödeme yapmayan kullanıcılarından para kazanmak için.

Verimlilik ve karlılığın artırılması için teknoloji kullanılmaya devam edilecektir. Daha fazla reklam ağı yalnızca teklif verme yöntemine geçecek ve ardından daha fazla oyun da bunu takip edecek. Geliştiriciler, oyunun pazarlanabilirliğini sağlamak için teknolojiyi kullanarak daha az sayıda oyuna daha fazla zaman ayıracak ve çabaların daha yüksek potansiyele sahip oyunlara odaklanmasına yardımcı olacak.

Reklam öğeleri tarafında, reklam deneyimini optimize etmek amacıyla, kayıp ile performans arasında daha iyi bir denge sağlayan, reklam kalitesine yönelik veri merkezli bir yaklaşım göreceğiz.

Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR)

2024 yılında, AR ve VR teknolojilerinin benimsenmesinde önemli bir artış bekleniyor, bu da oyun dünyasında mümkün olanın sınırlarını zorlayacağa benziyor. Yoğun birinci şahıs video oyun deneyimi sunma konusunda, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik oyunlarının neredeyse hiç alternatifi yok. Pokemon Go’nun ortaya çıkışı, AR oyunlarının popülerliğini de artırdı. Leagues of Legends ve Dota 2 gibi Çoklu Oyunculu Çevrimiçi Savaş Arenası (MOBA) oyunları, artırılmış gerçeklik güncellemeleri alarak MOBA oyununu bir üst seviyeye taşıma olasılığı da taşıyor. Artırılmış Gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) çözümlerinin mobil cihazlara entegrasyonu ve insanların derinlemesine oyun deneyimlerine duyduğu istek bu büyümeyi ivmelendiriyor. The Economist’e göre, VR kulaklık fiyatlarının önümüzdeki yıllarda taleplerle birlikte düşmesi de bekleniyor.

Üretken Yapay Zeka

2024 yılında, oyun endüstrisi Üretken Yapay Zeka’nın etkilerini görmeye başlayacak. Kişiselleştirilmiş oyun deneyimleri bu yolla artacak. Üretken Yapay Zeka’nın, oyuncuların deneyimini dönüştürme yeteneği, gerçek zamanlı yapay zeka kullanılarak oyun sırasında senaryolara dayanmadan oyuncularla etkileşimde bulunabilen, oyuncunun davranışına bağlı olarak tamamen yeni içerikler oluşturabilen inandırıcı karakterler yaratma yeteneği gündeme gelecek.

Yapay zeka ile yeni iş kapıları

Gündelik yaşamımız dışında iş hayatımızı da hızla değiştiren, ve yeni mesleklerin doğmasına neden olan bir düzenle karşı karşıyayız. Dünya Ekonomik Forumu’nun “Geleceğin Meslekleri Raporu”, yapay zekanın 2025 yılına kadar dünya çapında 85 milyon işin yerini alacağını öngörüyor. Aynı rapor ayrıca yapay zekanın 97 milyon yeni pozisyon yaratabileceğini belirtiyor. Bu durum da milyonlarca kişi için yepyeni bir iş kapısı aralıyor. İşletmeler bu değişimlerin farkında olmalı ve rekabet gücünü korumak için stratejilerini buna göre planlamalılar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir